Savon Paino Oy mukaan Lehtiseppien perheeseen ja Keskisuomalainen-konserniin

Lehtisepät Oy, Keskisuomalainen Oyj:n tytäryhtiö on 3.1.2022 allekirjoittanut kauppakirjan Savon Paino Oy:n koko osakekannan ostamiseksi Sanoma Media Finland Oy:ltä. Kokonaisuuden velaton kauppahinta on 0,8 miljoonaa euroa.

Savon Paino Oy on Varkaudessa toimiva sanomalehtipaino ja se työllistää 36 henkilöä.

Samalla yhtiöt ovat sopineet Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien osapainosten ja HS Viikon painamisen alihankinnasta pitkäaikaisilla sopimuksilla. Sanoman painosopimukset kolmansien osapuolten kanssa eivät sisälly kauppaan. Keskisuomalainen-konsernin kustantamista lehdistä Savon Sanomat on painettu Savon Painossa vuodesta 2014 lähtien.

Järjestely tukee erinomaisesti Keskisuomalainen-konsernin kasvustrategiaa.

− Monivuotinen painosopimus Sanoman kanssa tuo konsernille lisää liikevaihtoa ja ylläpitää painamisen elinvoimaisuutta. Järjestely vahvistaa osaltaan Keskisuomalainen-konsernin ja Sanoma-konsernin välistä kumppanuutta. Olemme kasvuhakuinen mediakonserni, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat vahvasti laajenevan digitaalisen tarjoaman ohessa laadukkaat paperiset tuotteet. Uskon, että Savon Painon hankinnan seurauksena konserni on entistä kilpailukykyisempi, toteaa Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.


Lehtisepät Oy

  • Lehtisepät Oy on Keskisuomalainen Oyj:n kokonaan omistama tytäryhtiö.
  • Yhtiöllä on neljä sanomalehtipainoa ja yksi arkkipaino.
  • Sanomalehtipainot sijaitsevat Jyväskylässä, Lahdessa, Kouvolassa ja Tuusulassa sekä nyt myös Varkaudessa. Arkkipaino sijaitsee Lahdessa.
  • Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 36,4 Me ja se työllisti 171 henkilöä.

Lehtiseppien tuotantoon voit tutustua täältä

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajan tasalla markkinoinnin ja myynnin ajankohtaisista asioista.

Saat uutiset sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa.